Sunday, March 18, 2012

Τράπεζες

Εδώ και μερικά χρόνια η χώρα μας και όλα τα αναπτυγμένα κράτη δέχονται επίθεση από το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο. 
Η κρίση που άρχισε στην Αμερική και διαδόθηκε παγκόσμια σαν μια πλημμύρα σε όλο τον κόσμο, δεν  ήταν κρίση της σάπιας Ελληνικής πλουτοκρατίας, αλλά κρίση των τεράστιων εταιριών που καθορίζουν το μέλλον μας.
Εδώ στην Ελλάδα τα νερά της πλημμύρας ήρθαν αργότερα γιατί οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες αποφάσισαν από κοινού με το διεθνές κεφάλαιο να σπάσουν το φράγμα των κοινωνικών κρατών και να διεθνοποιήσουν το μοντέλο την Κίνας. 
Δηλαδή φτωχοί εργαζόμενοι που θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη πλούσιοι διαχειριστές εξουσίας που θα αγοράζουν πόλεις ολόκληρες για να τις χαρίζουν στις αγαπημένες τους. 
Για αυτό πολέμησαν οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας; Αλλά πλέον ο πόλεμος μεταξύ κρατών είναι ξεπερασμένος γιατί γίνεται οικονομικός πόλεμος μέσα στα κράτη. 
Κατακτήσεις εκατονταετιών όπως το 8ωρο και το σύστημα υγείας & πρόνοιας έχουν διαλυθεί. Οι μισοί Ευρωπαίοι δουλεύουν 12ωρα και οι άλλοι μισοί υποαπασχολούνται για ένα κομμάτι ψωμί ή βρίσκονται στην ανεργία. Ενώ το παγκόσμιο εισόδημα θα μπορούσε να θρέψει όλους τους λαούς αν όλοι εργαζόμασταν 4ωρο, αφήνει τον μισό πληθυσμό στην φτώχεια και στην ανέχεια.
Μέχρι πότε θα το αφήσουμε έτσι;
Από την δεκαετία του 1950 το παγκόσμιο κεφάλαιο είχε αυτό το σχέδιο. Άρχισε να το επιβάλει στις χώρες της λατινικής Αμερικής και σήμερα το μεταφέρει στην Ευρώπη. 
Είναι ψέματα πως οι Έλληνες φταίνε για ότι παθαίνουν. Αν ήταν αλήθεια γιατί οι Ισλανδοί χρεοκόπησαν; Γιατί οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί βρίσκονται στην ίδια θέση; 
Το σχέδιο είναι μια παγκόσμια οικονομική κυριαρχία του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου πάνω στα κράτη. Οι λαοί δεν θα ψηφίζουν κυβερνήσεις, αλλά θα ψηφίζουν τοποτηρητές.
Η αρχή έγινε σε όλες τις χώρες του νότου. Ελλάδα - Παπαδήμος τραπεζίτης, Ιταλία - Μόντι τραπεζίτης Goldman Sachs, Πορτογαλία - οικονομολόγος, Ισπανία - Ραχόι - οικονομολόγος κλπ
Δεν είναι άξιο απορίας γιατί όλοι έτρεξαν να υποστηρίξουν τις τράπεζες. Όλοι μας λένε πως αν δεν τις υποστηρίξουν θα καταρρεύσουμε. Μα εμείς χρεοκοπήσαμε ήδη. 
Εμείς που πληρώνουμε τις τράπεζες με ληστρικά επιτόκια, εμείς που διαλύσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία μας για να δώσουμε δάνεια 300δις ευρώ στις τράπεζες. 
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους και έχουν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη για να μην μείνουν άστεγοι. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή βρίσκονται στο «κόκκινο». 
Οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια, οι σύγχρονοι σαράφηδες είναι οι μόνες επιχειρήσεις που ανοίγουν και έχουν κέρδη πάνω από 60%.
Τα συσσίτια έχουν πάλι ξεκινήσει στα σχολεία.
Αλλά οι τράπεζες μετά από ένα χρόνο ζημιές έχουν πάλι κέρδη όπως είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Κέρδη από τα ληστρικά επιτόκια. 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Ζητάμε από τις τράπεζες να κουρέψουν και να διακανονίσουν δάνεια, να σταματήσουν  πλειστηριασμούς, να μηδενίσουν επιτόκια, να δώσουν δάνεια σε μικρούς επαγγελματίες ( όχι σε λαμόγια ) ώστε να ορθοποδήσουν. 
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΩΡΑ.
Συγχρόνως να  καλούμε τους πολίτες να προβούν σε μαζικές αρνήσεις πληρωμών  και να  προβούν σε μαζικές αναλήψεις ( πχ 10,00ευρώ ανάληψη από κάθε πολίτη που  είναι αλληλέγγυος την 25/5/2012 ) ανεξάρτητα αν έχουν αδυναμία ή όχι.  Προτρέποντάς τους να δείξουν αλληλεγγύη στους πάνω από 1εκ. συμπολίτες  τους που είναι άνεργοι και στους πάνω από 500000 που δεν έχουν σήμερα να  πληρώσουν. 

Μας φοβίζουν και η πρώτη αντίδραση κάποιου στον φόβο είναι η ακινησία. 
Βγείτε έξω από τα σπίτια σας, ενωθείτε και ζητήστε το δίκιο σας. 

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει....
Μπέρτολτ Μπρέχτ

No comments:

Open source = Open Mind

My best of Open source: Linux, Firefox, MySQL, Apache, Asterisk, SOX, KDE, Konqueror, WikiMedia, Joomla,

Life equation by Albert Einstein:
Albert_Einstein(MyLife) {
 If(MyLife==Success in life)
  return (A(Work,Play,keep your mouth shut));
 else
  return (B(Work,Play,keep your mouth shut));
}
A(x,y,z) {
 return(x&&y&&z);
}
B(x,y,z) {
 return(~x||~y||~z);
}