Saturday, March 31, 2012

Greed? Απληστία;

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2012/03/30/BU1B1NSIS8.DTL


Οι εργαζόμενοι της Foxconn θα προτιμούσαν αύξηση από λιγότερες ώρες εργασίας



Foxconn Technology.

Οι περισσότεροι ομάδα εργαζόμενοι θα προτιμούσαν να ενισχυθούν οι μισθοί, τα μπόνους και η εκπαίδευσή τους πριν να μειωθούν σε ώρες ή να βελτιωθούν οι συνθήκες, σύμφωνα με το λογιστικό έλεγχο του μεγαλύτερου κατασκευαστή της Apple.

Οι τρέχοντες μισθοί δεν επαρκούν για την κάλυψη των "βασικών αναγκών", δήλωσε ο 64 τοις εκατό των πάνω από 35.000 υπαλλήλων που ερωτήθηκαν σε τρία εργοστάσια της Foxconn από Έκθεση Συλλόγου Εργασίας. Όταν ρωτήθηκαν ποιες αλλαγές να κάνουν πρώτες, το 60 τοις εκατό δήλωσαν ότι να αυξήσουν τους μισθούς και το 42 τοις εκατό δήλωσαν ότι να αυξήσουν τα μπόνους ή τα επιδόματα.

Ο μέσος εργαζόμενος είναι 23 ετών και παίρνει 2,536.85 γιουάν ( 403 δολάρια * ) το μήνα.  Όταν ρωτήθηκαν να αλλάξουν το ωράριο εργασίας και να μειώσουν τις υπερωρίες, το 72 τοις εκατό είπε όχι. Η ένωση είπε ότι οι πολλές ώρες εργασίας ήταν μεταξύ των «πιο πιεστικών προβλημάτων", αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται εθελοντικά για επιπλέον χρόνο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

"Δουλεύουν πάνω από τα όρια των υπερωριών," δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television ο πρόεδρος Auret van Heerden.
"Έχουν υπερβεί τα όρια εργασίας της Apple και αυτές των κινεζικών εργατικής νομοθεσίας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα, και η βασική πρόταση αποκατάστασης: Να μειωθούν σε 49 ώρες την εβδομάδα, το οποίο είναι το νόμιμο όριο"

Όταν ρώτησε τις απόψεις τους για τις ώρες εργασίας, το 48% είπαν ότι ήταν λογικές, το 34% είπαν ότι θα ήθελαν να εργαστούν περισσότερο για την αύξηση των αμοιβών και μόνο το 18% είπαν ότι δουλεύουν πολύ.
Περίπου το 91% δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες ημέρες ξεκούρασης και το 94%, δεν έβλεπε καμία ανάγκη να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στις βάρδιες.


* στμ. Δηλαδή περισσότερα από τον Ελληνικό βασικό μισθό που θα διαμορφωθεί από την τρόϊκα.

Μην ξεχνάτε πως αυτή η εταιρία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών παγκοσμίως. Ειδικά όταν αγοράζετε προϊόντα της Apple
.

1 comment:

Anonymous said...

Λοιπόν, αυτό είναι το πρώτο μου check out στο ιστολόγιό σας! Είμαστε μια ομάδα εθελοντών και ξεκινώντας ένα ολοκαίνουργιο πρωτοβουλία σε μια περιφερειακή κοινότητα στην ίδια ακριβώς θέση. Το ιστολόγιό σας παρέχονται μαζί μας πολύτιμες πληροφορίες για να εργαστούν. Έχετε κάνει μια θαυμάσια εργασία!

Open source = Open Mind

My best of Open source: Linux, Firefox, MySQL, Apache, Asterisk, SOX, KDE, Konqueror, WikiMedia, Joomla,

Life equation by Albert Einstein:
Albert_Einstein(MyLife) {
 If(MyLife==Success in life)
  return (A(Work,Play,keep your mouth shut));
 else
  return (B(Work,Play,keep your mouth shut));
}
A(x,y,z) {
 return(x&&y&&z);
}
B(x,y,z) {
 return(~x||~y||~z);
}